sâmbătă, 2 mai 2015

Revista 22 loveste din nou...

Revista 22 loveste din nou...in poporul român.
Cand revista 22 isi epuizeaza resursele de patapievici, apeleaza la prietenii lor, extremistii maghiari. Recent, un neica-nimeni, de semneaza cu numele de Dini G. Jónas, isi da cu parerea in revista mai-sus amintita despre Marea Unire de la 1918, inspirat fiind bineinteles de elucubratiile lui Lucian Boia, fidel Directivelor Kominternului, care milita pentru dezmembrarea României.
Pe scurt, dupa capul lui Dini G, Unirea a fost decisa de un grup de intelectuali români, impotriva vointei restului de populatie româneasca. Argumentele "forte" sunt acelea ca, acestia, intelectualii, ar fi reprezentat "numai" o treime din populatia oraselor (conform recensamantului din 1910) si ca românii de la sate aveau alte treburi decat Unirea. Banuiesc ca procentul intelectualilor maghiari de la orase se apropia de 100 la 100, ungurii umband pe strazi numai cu cartea in mana, iar taranii români nu aveau altceva in cap decat cum sa-i hraneasca mai bine pe acestia. Delirul continua cu atacarea "injustului Trianon" (uitandu-se ca noi ne-am castigat drepturile pe campurile de batalie, unde taranii nostri au facut pamantul sa musteasca de sangele varsat), cu "imperialistul Bratianu", care a avut uimitorul tupeu de a se gandi la Tisa ca hotar românesc (cred ca Mihai Eminescu a fost si mai imperialist) si cu afirmatii jignitoare la adresa Armatei Române, care, vezi Doamne!, ar fi fost "catastrofala" si "in deruta". Oare in cat timp ar fi cucerit un an mai tarziu Budapesa daca nu ar fi fost asa de "catastrofala" ? Asa, "in deruta" fiind, a facut-o in cateva zile.
Ce este de retinut daca pot spune asa, din acest gulas acrit... ungurii, atunci cand injura poporul român, nu sunt in stare nici macar sa-l injure de unii singuri, apeleaza adesea la cozi de topor cu nume românesc, caci si Lucian Boia e român, dupa buletin.
"Danseaza ursul romanesc, de 2000 de ani danseaza..."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu