sâmbătă, 7 iunie 2014

Adrian Cioroianu, o dihanie mai mare ca "Cinci minute de istorie"

Dihania din imagine este Adrian Cioroianu, destul de greu de recunoscut dezbracat si nefardat, ca orice alta dihanie de altfel. Individul a vorbit astazi intr-o emisiune de la un post national platit din bugetul statului, despre Corneliu Zelea Codreanu, reiterand cliseele kominterniste ale anilor '50, care se pare ca sunt cat se poate de actuale. Omul cica este istoric, uns cu toate alifiile, adica membru al GDS, bursier al Colegiului Noua Europa , coautor al primelor manuale alternative de istorie in care Andreea Esca avea o poza si un spatiu cam cat Mihai Viteazu si Stefan cel Mare la un loc, si... bineinteles "scriitor" la Revista 22 si Dilema, "calitati" care l-au propulsat in timpul guvernarii Tariceanu in functia de ministru de externe, unde "istoricul minune" a performat in materie de gafe: emotionat probabil de "frumusetea" secretarului de stat american Condoleeza Rice, Adi de la Craiova a dat dovada ca stie engleza cam cat Costica Argint, prietenul sau din diaspora, baiguind cu ocazia vizitei la Washington numai "Da, sigur" și "E corect", oficialul american ramanand pur si simplu siderat;in timpul vizitei oficiale în Spania, a considerat ca este bine sa se traga de bracinar cu regele Spaniei, Juan Carlos, spunându-i în engleză „Good point, good, good point" ("bine lovit sau bine țintit"), ridicand apoi și degetul mare de la mâna dreaptă în sus, cu pumnul strâns în dreptul pieptului (semnificând OK), protocolul fiind "pastrat " si in Suedia atunci cand "istoricul" a intrat in sala de festivitati dupa Regele Carl XVI Gustaf.
In fine, Adrian a facut cam tot ce se poate pentru a se face de ras, problema constand in faptul ca a facut de ras si Romania.
Astazi, dupa cum spuneam la inceput, Cioroianu a ramas cu "Cinci minute de istorie", caci cam atat este in stare sa vorbeasca, suficient insa pentru a-si sluji in continuare stapanii din reteaua Komintern adica GDS si Revista 22.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu