sâmbătă, 3 noiembrie 2018

Mergeti la vot?

Mergeti la vot?
Mergeti mai bine in sate, mergeti in Romania. Veti avea cu cine vota.
Acolo traieste un tanar pe nume Ion, are in jur de douazeci de ani, dar munceste deja de o buna bucata de timp alaturi de taica-sau bucatica lui de pamant. Are visuri mari, sa-si cumpere un tractor, sa-si intemeieze o familie si daca va vrea Dumnezeu sa aiba si vreo doi trei copii. 
Puteti vota si cu Marin, barbat in toata puterea, cu maini crapate de ogor, soare si vant. O mai gasiti acolo si pe Ana, femeia care faureste cozonaci, placinte si paine. Stie ierburi de leac, rugaciuni si povesti. Copiii ei canta in corul bisericii din sat.
Nea Vasile are 90 de ani, amintiri de pe front, doua medalii si tine tot satul cu intelepciunea lui; ar fi deci si el o alegere buna.
Oamenii acestia nu va promit nimic, dar daca ajungeti pe la ei in batatura, sunt convins ca veti primi o cana cu vin, o bucata de branza si un coltuc de paine. De la ei din ograda se poate zari turla bisericii, muntele cu nori pe crestet sau campia mangaiata de Hristos. Nu au programe electorale, nu au partide, fonduri europene sau conturi la vedere ori ascunse prin banci straine; nu au strategi sau campanii de imagine, televiziuni si ziare. Ei au doar stramosi, voievozi, eroi si haiduci. Ei au un nume... si sange ingropat adanc in pamant. Prin aceste lucruri se legitimeaza Ion, Marin, Vasile sau Ana, candidatii pentru Romania.
Eu cu unul dintre ei voi vota.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu