duminică, 4 noiembrie 2018

Putin, Lenin si ortodoxia



Pentru Vladimir Putin cadavrul imbalsamat al lui Vladimir Lenin este asemenea cu sfintele moaste din bisericile si manastirile ortodoxe.
"Multi spun despre mausoleu (al lui Lenin) ca nu ar corespunde traditiei. Ce nu se potriveste traditiei? Mergeti la grotele de la Peciorska Lavra din Kiev sau la cele din manastirea din Pskov ori de pe muntele Athos. Si acolo exista relicve de oameni sfinti" , a declarat Putin in momentul in care s-a pus problema ingroparii sau incinerarii lui Lenin si a desfiintarii mausoleului simbolului comunist. Cam la asta se rezuma vestita "credinta ortodoxa" a liderului de la Kremlin. Ori crede ca tot ce nu putrezeste intra in categoria sfintelor moaste (fapt putin probabil, deoarece creierul lui Putin este totusi mai mare ca o nuca), ori il considera intr-adevar pe Lenin un sfant al ortodoxiei ruse, sau mai bine zis al propriei sale credinte, care de fapt este una rosie ca Iadul, neavand nimic de-a face cu crestinismul. 
Exista tot felul de "imbalsamati" ideologic, de substitute diavolesti, de fapt vectori ai lui Putin, in Rusia si nu numai. Partide asa-zis nationaliste, admiratori ai doctrinei Dughin, ziaristi sau lideri de opinie "democrati" sau "nationalisti", propovaduitori ai ortodoxiei fara neam, care misuna prin spatiul on-line, societate, biserici sau chiar pe langa manastiri pentru a sminti tineretul ridicand ode Moscovei in timp ce-si fac cu o viteza uimitoare cruci (de ai zice ca sunt antrenati pentru asta), fac parte de fapt din mausoleul lui Vladimir Putin. Dracul are diverse infatisari, de multe ori putand zambi chiar frumos...asta pana cand iti intra in casa sau in biserica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu