sâmbătă, 6 aprilie 2019

Ioan Lăcătusu

Împreună cu domnul profesor Ioan Lăcătușu, un simbol al luptei românești din Covasna, Harghita și Mureș. Împreună la bine și la greu. Sunt onorat că m-a primit în inima lui.
Câte atacuri a suportat cu stoicism acest român...cineva spunea că toate pietrele aruncate asupra lui le-a pus într-un sac și le-a cărat fără să se abată din drum. Drumul lui Ioan Lăcătușu: rol major în înființarea Episcopiei Covasnei și Harghitei, a Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita șiMureș, în construcția Centrului Ecleziastic de Documentare „Mitropolit Nicolae Colan”, mii de pagini scrise despre continuitatea românilor din Arcul Intracarpatic și despre suferințele lor, sute de conferințe organizate impecabil, sute de drumuri bătute prin întreaga țară pentru promovarea identității românești. Fiecare zi din viața acestui om este o luptă, nu exagerez deloc.
De multe ori mi-a spus: ”Mihai, câte trebuie și va trebui să suporți...trădări, deziluzii, minciuni, chiar și înfrângeri...pe toate să dea Dumnezeu să le duci...”
Le vom duce pe toate cu ajutorul lui Dumnezeu. Lupta este în desfășurare, umăr lângă umăr cu toți românii ce poartă Crucea și Drapelul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu