sâmbătă, 6 aprilie 2019

Tinutul Secuiesc nu există

Vom spune de o mie de ori, ”Ținutul Secuiesc” NU există, să priceapă asta atât liderii maghiari cât politicienii români împreună cu analiștii tv. care folosesc această sintagmă. 
Presedintele României a fost întâmpinat de oficialitățile maghiare din județele Covasna și Harghita ca și cum ar fi fost un șef de stat străin, cu ”drapelul” unui așa-zis ținut și cu ”imnul” acestuia. Tupeul și nerușinarea reprezentanților etnicilor unguri le-a dezvăluit încă odată mentalitatea și scopul, crearea unui stat în stat și a unui deșert etnic românesc prin maghiarizarea sau marginalizarea românilor din cele două județe. Zi de zi, ceas de ceas ei chiar acționează în acest sens. Președintele ar fi trebuit să refuze în mod ferm acel ”steag” nu să-l trimită către consilierii săi (președenția României a primit de fapt ”steagul”) iar argumentul strict economic prin care s-ar respinge autonomia nu este primordial. Principalul argument împotriva autonomiei este sângele eroilor și martirilor curs de-a lungul veacurilor pentru ca acest pământ să rămână românesc. Teritoriul național este unul sacru. Acest pământ aparține românilor prin voia Lui Dumnezeu, nu prin ”mecanismele” economice.
Dar cu toții uită un lucru, în Covasna și Harghita sunt o sută de mii de români, alături de care pot veni oricând alte mii de români de peste Carpați să le dea o mână de ajutor la nevoie. De aceea prezența noastră trebuie să se facă cât mai puternic simțită în aceste două județe. Pentru a-i încuraja pe frații noștri de credință și sânge în afirmarea identității lor naționale și a-i descuraja pe extremiștii maghiari să-și pună în aplicare planurile de autonomie și de prigonire a românilor. De aceea este bine ca românii de peste Carpați să vină la sărbătorile religioase sau naționale, în pace, ordine și disciplină DEPLINĂ în Covasna sau Harghita. Ce poate fi mai frumos ca de 1 Decembrie de exemplu, românii din diferite localități ale Arcului de Curbură Intracarpatic să sărbătorească Ziua Națională împreună cu frați ai lor din București, Iași, Galați, Ploiești, Deva sau Craiova? Cât de înălțător ar fi ca în Târgu-Secuiesc să se adune românii ca la Alba Iulia? Vă garantez că atunci orice planuri de autonomie vor fi de la sine risipite, vă garantez atunci că inima oricărui frate de-al nostru din Covasna și Harghita va fi plină de bucurie. Vă asigur că moșii și strămoșii noștri din Moldova, Țara Românească și Ardeal care si-au vărsat sângele pentru ca Tg. Secuiesc, Miercurea-Ciuc, Oituz, Ozun, Zăbala, Odorheiu sau Sfântu-Gheorghe să fie sate și orașe românești, ne vor mângâia și binecuvânta din Cer.
Suntem cu toții, douăzeci de milioane de români în Covasna, Harghita și Mureș. Cu Dumnezeu înainte!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu