vineri, 12 aprilie 2019

Procesiune Florii Târgu-Secuiesc

De Florii la Târgu -Secuiesc, prima procesiune religioasă ortodoxă din istoria știută a orașului. Uitați-vă în ochii copiilor, veți înțelege totul.
Cu părintele Ionuț în frunte, cu flori si icoane în mâini, printre lacrimile lui Dumnezeu am mers de la o biserică la alta. A plâns cerul peste noi, aducându-ne aminte că în urmă cu 2000 de ani Hristos era singurul din mulțime care era trist. Știa că va veni trădarea, știa că va veni suferința. La Târgu-Secuiesc de Florii, cine a îmbrățișat ploaia si vântul, cine a înfruntat teama si uneltirile, pe Hristos l-a îmbrățișat. Să știți acest lucru, voi cei care ați fost prezenți!
Tuturor le spunem: de unde este cel mai greu, de acolo ne vom ridica! Unde este cel mai greu, acolo vom merge, acolo ne vom ruga mai puternic pentru ridicarea poporului pe Linia Neamului Românesc. Românii care au venit din Brașov, Zagon, Brețcu, Sfîntu-Gheorghe si Lunca Câlnicului au fost primiți cu sufletul deschis de preoții si enoriașii celor două biserici, frații si surorile de la biserica Pogorîrea Duhului Sfânt pregătind la sfârsitul manifestărilor o agapă crestină cu bucate alese de post, sărmăluțe minunate si pește. Am stat uniți cu toții în aceeasi biserică si la aceeasi masă, căci avem acelasi sânge, aceeasi credință, acelasi cer la stramoșilor unde vom urca atunci când Dumnezeu va rândui. Cum bine spunea vrednicul părinte Ionuț, noi cei care venim din alte colțuri ale tării nu suntem musafiri, ci frați buni.
Personal mă bucur că a plouat. Este nevoie de puțină jertfă măcar din partea tuturor. Nu mergem în plimbări, promenade, mergem să mărturisim ortodoxia, să afirmăm identitatea noastră, reperele ce ne-au ținut aici pe acest pământ neclintiti de mii de ani.
Doamne ajută fați si surori!
Cu Mihaela AioneseiViorel VisanDana PavelAnita ToporeanuSebastian-Vasile NegruAlina Alina, Cozianu Ion, Daniela PătrunjelDaniela RusuGabriela DemeterVasilica NegruMariana GhiuganCosmin IosubMaria Crețu-Graur, Florile Zagonului, Gaitan IoanSamuel Coscodar, Vasile Burlui, Mihai Sorin Tîrnoveanu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu